Inclusief ondernemen

Een inclusieve ondernemer biedt werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en aan mensen met een arbeidsbeperking. Zelf spreken we liever van een arbeidsmarkt met een afstand tot de mens. Want wij vinden dat iedereen plek op de arbeidsmarkt verdient. Bij WSP ZHC kunt u terecht met vragen over inclusief ondernemen. Wij kunnen u adviseren over hoe u inclusief kunt ondernemen, welke subsidies en regelingen u kunt inzetten en wij kunnen u matchen aan werkzoekenden. 

Zoek uw accountmanager

Banenafspraken

Het kabinet heeft afspraken gemaakt met werkgevers dat er begin 2026 in totaal 125.000 banen moeten zijn bijgekomen voor mensen met een arbeidsbeperking. Het gaat om 100.000 extra banen in het bedrijfsleven en 25.000 extra banen bij de overheid, de zogenaamde banenafspraak. WSP ZHC ondersteunt u kosteloos bij het invullen van de banenafspraak.

Zoek uw accountmanager

SEBO keurmerk

De gemeente Zoetermeer waardeert de samenwerking met ondernemers en daarom is het SEBO keurmerk in het leven geroepen, het keurmerk voor Sociaal Economisch Betrokken Ondernemen. Werkbedrijf De Binnenbaan voert dit namens de gemeente Zoetermeer uit. Een SEBO-keurmerk biedt u als ondernemer verschillende voordelen:

  • Wij bieden u een podium en een groot netwerk van andere sociale ondernemers;
  • Ondernemers met een SEBO-keurmerk gunnen elkaar opdrachten;
  • U krijgt erkenning voor uw sociale activiteiten;
  • U komt op de inkooplijst van de gemeente Zoetermeer en van De Binnenbaan;
  • U heeft een streepje voor op bedrijven bij enkelvoudig en meervoudig onderhandse aanbestedingen;
  • U krijgt toegang tot evenementen en kennissessies speciaal georganiseerd voor- en door SEBO-leden.

 

Natuurlijk komt u niet zomaar in aanmerking voor het keurmerk. Hier moet u ook iets voor doen. Alle SEBO-leden onderscheiden zich door de volgende activiteiten:

  • Ze zetten zich in voor het behouden en stimuleren van werkgelegenheid voor kwetsbare groepen;
  • Het effectief en aantoonbaar begeleiden van personeel;
  • Het ondersteunen van doelen gerelateerd aan Zoetermeer;
  • Het ondernemersklimaat actief verbeteren, pro actieve houding en successen delen;
  • Samenwerking zoeken met andere partijen bijvoorbeeld met de gemeente of het onderwijs.

Ik wil in contact komen

Ik wil in aanmerking komen

 

SEBO-keurmerkhouders

Social Return en Erkend Sociaal ondernemen

In de regio Haaglanden hebben 11 gemeenten afspraken met elkaar gemaakt over hoe er invulling gegeven kan worden aan SociaI Return. Deze gemeenten, waaronder de gemeente Zoetermeer, werken allemaal met dezelfde Social Return bouwblokkenmethode. Om invulling te geven aan Social Return moet u een bepaald percentage van de inschrijfsom besteden aan werkzoekenden of leerlingen. Het standaard percentage is 5%, maar per opdracht  kan dit verschillen. In de Social Return bouwblokkenmethode vindt u terug welke fictieve waarde een doelgroep heeft. De bouwblokkenmethode biedt u als opdrachtgever de vrijheid om invulling te geven aan een Social Returnverplichting. 

Lees meer            Zoek hier uw projectleider Social Return

Samenwerkingspartners