Matchen in de praktijk: het verhaal van Mastermate

Matchen in de praktijk: het verhaal van Mastermate

Al langere tijd op zoek

Bij Mastermate in Delfgauw stond al langere tijd een vacature open voor een schoonmaker. Ze hadden jarenlang een fijne medewerker gehad voor deze functie maar die was ondertussen intern doorgegroeid naar de afdeling administratie. Externe inhuur bleek geen permanente oplossing. Tijdens een bedrijfsbezoek vanuit zijn functie als raadslid bij gemeente Zuidplas hoorde Leendert Karreman - financieel manager bij Mastermate - een positief verhaal over de dienstverlening van het Werkgeverservicepunt. Hij was direct geïnteresseerd en diende een verzoek in bij het Werkgeversservicepunt Zuid- Holland Centraal (WSP-ZHC).

Via gemeente Pijnacker-Nootdorp kwam het verzoek terecht bij Nancy de Gelder, Accountmanager WSP-ZHC voor gemeente Pijnacker-Nootdorp. Samen met de klantmanager van de gemeente maakten zij een afspraak met Leendert. Nancy: "We bespraken de werkzaamheden en werktijden en alles eromheen. Helaas hadden we vanuit de gemeente niet direct een juiste match, dus heb ik de vacature gedeeld op werk.nl." Vanaf dat platform kwam er één reactie maar toen deze persoon mocht gaan kennismaken, bleek dat zij al ander werk had gevonden.

Nieuwe kans

Enige tijd later ontvangt Nancy een e-mail uit Pijnacker-Nootdorp over Helen, een jongedame die staat te popelen om aan het werk te gaan. De partner van Helen heeft namelijk via de gemeente en het WSP ZHC werk gevonden en zo hoopt Helen ook snel aan de slag te kunnen. Ze blijkt een goede match voor de schoonmaakfunctie bij Mastermate en Nancy zoekt contact met Leendert. "Ik stuurde het profiel van Helen, een omschrijving van haar persoon en de tijden die zij kan werken in verband met haar drie kinderen. Een cv om te delen, had ik niet."

Kennismaking positief

Leendert wil graag kennismaken met Helen en direct na het gesprek ontvangt Nancy een enthousiast berichtje van Helen dat ze het een leuk gesprek heeft gevonden. Nancy mailt Leendert over Helen's enthousiasme en ook hij geeft direct aan een prettige kennismaking met haar te hebben gehad. Ze willen Helen een contractvoorstel doen. Helen en Mastermate worden het eens en zo gaat Helen al snel aan de slag. Leendert: "We geven mensen graag een kans. En het is heel fijn dat Helen met haar vragen nog terecht kan bij haar voorgangster." Inmiddels is Helen alweer bijna een half jaar aan de slag en is zij sinds medio juni in vaste dienst bij Mastermate.

Benut de kansen die er liggen

Nancy: "Dit zijn de matches waar ik zo blij van word. Ik hoop echt dat meer werkgevers mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans gunt!" Leendert denkt ook dat veel werkgevers op deze manier hun vacatures zouden kunnen vervullen en daarmee meer kansen kunnen creëren voor deze groep mensen. Helen: "Het is mijn eerste baan. Mijn man is ook via de gemeente aan werk gekomen. Eerst was hij vrijwilliger en later vroeg hij of hij betaald werk kon krijgen en dat is gelukt."

Na enkele jaren merkte Helen dat ze behoefte had aan meer dan alleen haar kinderen opvoeden. lets om haar zelfvertrouwen te vergroten en haar hersenen wat meer uit te dagen. Helen is 33 jaar oud en heeft drie kinderen van 6 en 4 jaar oud en een kindje van 10 maanden. Zij werkt 5 uur per dag en haar man werkt in de middag tot laat in de avond. Helen was nog maar 2 weken op zoek naar werk toen ze deze baan vond. In de toekomst wil ze zich nog verder ontwikkelen, misschien een studie volgen.

We staan voor u klaar

Wilt u ook eens horen welke mogelijkheden er zijn om soortgelijke functies in te vullen, neem dan eens contact op met het WSP ZHC. Bedrijven uit Pijnacker-Nootdorp kunnen rechtstreeks contact opnemen met Nancy de Gelder +31 6 18533974 of neem contact met ons op om uw situatie te bespreken.

Samenwerkingspartners