Maxicom-IT deelt positieve ervaring

Maxicom-IT deelt positieve ervaring

Sven Knijnenburg is bij Maxicom-IT verantwoordelijk voor de productieafdelingen. Hij heeft via WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal (WSP ZHC) verschillende medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. “We geven deze mensen graag de kans om te laten zien wat ze kunnen. En onze ervaring is dat dat meestal meer is dan je verwacht.”

Maxicom-IT is onderdeel van de Circular IT-Group. Deze groep biedt circulaire IT-oplossingen, gericht op het verlengen van de levensduur van IT- apparatuur. Maxicom-IT koopt over de hele wereld gebruikte IT-gerelateerde producten en verkoopt deze weer. Het bedrijf maakt ze van binnen en van buiten schoon (en vernietigt de gegevens die erop staan), test ze, beoordeelt ze, pakt ze in en verkoopt ze weer als ‘refurbished’ aan resellers. Maxicom-IT is daarmee een heel duurzaam bedrijf. Behalve duurzaam is Maxicom-IT ook een sociaal bedrijf. “We willen als bedrijf iets betekenen voor de maatschappij. Dat doen we onder andere door mensen met een arbeidsbeperking een werkplek te bieden. Hier kunnen ze laten zien wat ze kunnen.”

Structuur en ondersteuning

De contacten tussen Sven Knijnenburg van Maxicom-IT en David Lim (accountmanager) van WSP ZHC bestaan al geruime tijd en zijn goed. Momenteel zijn er in totaal vijf krachten met een arbeidsbeperking aan de slag bij Maxicom-IT. “Als ik weer een medewerker uit het doelgroepregister kan inzetten, neem ik contact op met David.

In het magazijn werken in totaal ruim veertig (reguliere) medewerkers. Als er een nieuwe kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt komt, leg ik de collega’s duidelijk uit wat er aan de hand is. Volgens mij is die duidelijkheid de sleutel tot succes, want ze vallen goed in de groep en worden gewaardeerd om wat ze doen”, vertelt Sven. “De medewerkers uit het doelgroepregister maken producten schoon, pakken uit en in. We bieden ze extra structuur en ondersteuning en één keer per week krijgen ze begeleiding van hun jobcoach van De Binnenbaan. Het geeft mij veel voldoening als ik ze zie groeien, soms zelfs met hele grote stappen. Onze ervaring is dat de kandidaten veel potentie hebben.”

Isolement doorbreken

David Lim: “Wat mij betreft zouden alle werkgevers er zo in moeten staan als Maxicom-IT. Zij denken in mogelijkheden en kansen. Door werk te bieden, kunnen mensen die al jaren langs de kant staan, weer meedoen. Werk doorbreekt het isolement waar deze mensen vaak in zitten. Werk betekent sociaal contact, eigenwaarde, structuur. Als WSP ZHC denken we graag creatief mee waar in de organisatie plaats is voor een medewerker met een arbeidsbeperking.” Sven Knijnenburg: “Mijn tip aan andere werkgevers is: durf het aan! Je helpt niet alleen de maatschappij, je helpt ook jezelf aan waardevolle krachten die een kans verdienen. Je hoeft ook niet bang te zijn, want de risico’s zijn laag. Vanuit de banenafspraak worden goede voorwaarden geboden, zoals de looncompensatie voor verminderd arbeidsvermogen. Ik zou zeggen: probeer het eens, er zijn nog zoveel mensen die graag aan de slag willen.” 

Naar het originele artikel (website INTO Business)

Samenwerkingspartners