Banen- en scholingsmarkt 20 oktober groot succes!

Banen- en scholingsmarkt 20 oktober groot succes!

Foto: Wethouder Velzen opent banen- en scholingsmarkt WSP ZHC

Op donderdag 20 oktober vond een banen- en scholingsmarkt plaats in Dekker Partycentrum in Zoetermeer. Werkgeversservicepunt Zuid-Holland Centraal*(WSP ZHC) organiseerde deze markt om werkzoekenden op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met werkgevers uit de regio. Ook werden zij geïnformeerd over opleidingstrajecten van de verschillende werkgevers.  “Goed om werkgevers weer persoonlijk te kunnen spreken”, aldus 1 van de 200 enthousiaste bezoekers.

Wethouder Bouke Velzen (sociale zaken) opende de markt waar maar liefst 45 bedrijven met een stand aanwezig waren. Bij de opening stond wethouder Velzen stil bij de krapte op de arbeidsmarkt en ging hij in op vernieuwende wervingsmethoden zoals ‘Direct Werk – een baan zonder te solliciteren’, welke door WSP ZHC regionaal wordt uitgerold. ‘Direct Werk – een baan zonder te solliciteren’ is afgeleid van het welbekende ‘Open Hiring’. Op basis van voornamelijk motivatie en beschikbaarheid en zonder te kijken naar het verleden kan een kandidaat direct aan het werk. Zo worden mensen aan een baan geholpen, die ondanks de krappe arbeidsmarkt aan de kant staan. Nadat hij de groep werkgevers toesprak, ging hij kort in gesprek met de werkgevers. ‘Zeker in een krappe arbeidsmarkt, is het erg belangrijk dat werkgevers en werknemers elkaar kunnen vinden. Een banenmarkt kan daarbij een belangrijke rol spelen, vooral voor mensen die nog zoekende zijn in het beeld van hun ideale baan. Een gesprek met een potentiële werkgever voelt heel anders dan een proces van brieven en sollicitatiegesprekken, en je kunt je afvragen of dat leidt tot de beste kandidaat. Daarom ben ik erg blij met dit mooie initiatief.’ 

Ook de deelnemende bedrijven waren erg enthousiast: “Het is in de huidige arbeidsmarkt moeilijk om mensen te vinden, maar nog moelijker om mensen te behouden. Deze banenmarkt draagt er aan bij om mensen toch te interesseren voor de zorg” aldus Germa van Fokus Wonen. De banenmarkt overtrof ook de verwachtingen van Pieter van Direct Minds: “Tot onze verbazing toch weer leuke gesprekken gevoerd met geïnteresseerde kandidaten” 

 

*Werkgeversservicepunt Zuid-Holland Centraal is een samenwerkingsverband van Werkbedrijf De Binnenbaan, UWV, Gemeente Zoetermeer, Gemeente Lansingerland, Gemeente Pijnacker-Nootdorp, Gemeente Leidschendam-Voorburg, Gemeente Voorschoten en Gemeente Wassenaar.
 

Samenwerkingspartners