Banen- en scholingsmarkt 7 juni 2022

Banen- en scholingsmarkt 7 juni 2022

Op dinsdag 7 juni vond voor het eerst sinds 2 jaar een fysieke banen- en scholingsmarkt plaats in Dekker Partycentrum in Zoetermeer. Werkgeversservicepunt Zuid-Holland Centraal* organiseerde deze markt om werkzoekenden op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met werkgevers en opleiders uit de regio. Wethouder Margreet van Driel opende de markt waar maar liefst 40 bedrijven en 11 opleiders met een stand aanwezig waren. De krapte op de arbeidsmarkt heeft in het eerste kwartaal van 2022 records gebroken. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek stonden er 133 vacatures tegenover elke 100 werklozen. Dat waren er in het laatste kwartaal van 2021 nog 106 per 100 .

En toch staan er nog steeds werkzoekenden aan de kant. Dat bleek ook uit het aantal bezoekers. De banen- en scholingsmarkt trok maar liefst 235 geïnteresseerden die met uiteenlopende bedrijven en opleiders kennis konden maken. Zowel de aanwezige bedrijven als de werkzoekenden kijken terug op een geslaagde dag: ‘Wat een leuke banenmarkt, eindelijk kunnen we weer live met kandidaten in gesprek gaan. Je maakt toch een andere connectie als je iemand fysiek tegenover je hebt! Wij hebben gemotiveerde werkzoekenden gesproken die graag de stap willen zetten naar de techniek. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. We kijken terug op een succesvolle dag’ Aldus Sanne Molenbeek en Jessica Kaper van Nettstaff en de Startplaats.

Werkzoekenden konden ook in gesprek met verschillende opleiders en het Leerwerkloket voor (om)scholingsadvies. Stefanie van Son, projectleider van het Leerwerkloket: ‘We hebben veel mensen mogen inspireren en vervolgafspraken ingepland waarin we hen van een nog persoonlijker scholings- of loopbaanadvies kunnen voorzien. De werkzoekenden kwamen bij ons met uiteenlopende vragen over verschillende branches. Of je nu hbo’er bent die toe is aan een carrièreswitch of een kandidaat die meer wil weten over een praktijkverklaring, bij het Leerwerkloket krijgt iedereen een advies op maat.’

Ook WSP ZHC kijkt terug op een geslaagde dag: Elkaar in de ogen kijken werkt om het goede gesprek te voeren. Het is prachtig om te zien hoe werkgevers, opleiders en werkzoekenden elkaar vandaag hebben gevonden, Aldus Gregor Goedhart, manager WSP ZHC.


*Werkgeversservicepunt Zuid-Holland Centraal is een samenwerkingsverband van Werkbedrijf De Binnenbaan, UWV, Gemeente Zoetermeer, Gemeente Lansingerland, Gemeente Pijnacker-Nootdorp, Gemeente Leidschendam-Voorburg, Gemeente Voorschoten en Gemeente Wassenaar.
 

Samenwerkingspartners