Bouwen aan een mooier Zoetermeer

Bouwen aan een mooier Zoetermeer
Foto: John Brussel

MKZ en Gebroeders Huurman, een metaalbewerkingsbedrijf en een bouwbedrijf. “Deze bedrijven bouwen allebei mee aan een mooier Zoetermeer, letterlijk én figuurlijk”, aldus Paul van der Burg, senior accountmanager WSP ZHC.

MKZ Metaalbewerking en Bouwbedrijf Gebroeders Huurman

Bouwbedrijf Gebroeders Huurman bestaat al meer dan 100 jaar en is onlosmakelijk met Zoetermeer verbonden. Jeroen Huurman, de huidige directeur- eigenaar, is de vierde generatie die aan het bedrijf verbonden is. “We werken met een hecht team van tien man in en om Zoetermeer aan bijzondere werken. In de loop van ons bestaan is dat een hele lijst geworden. Recente voorbeelden zijn de Oosterkerk in de wijk Oosterheem en het pand van Sasma aan de Willem Dreeslaan. Het pand van MKZ aan de Industrieweg is ook door ons gebouwd, al in 1986. Als je door Zoetermeer rijdt, kan ik overal projecten van Huurman aanwijzen.”

Sterk in ‘specials’

MKZ Metaalbewerking is ook een typisch Zoetermeers maakbedrijf en bestaat inmiddels meer dan 40 jaar. Patrick van der Snoek nam het bedrijf in 1995 over van de oom van Jeroen Huurman en er zijn meer lijntjes die de twee bedrijven met elkaar verbinden. “Net als Gebroeders Huurman zijn wij sterk in ‘specials’. En als zij bij hun projecten maatwerk van metaal nodig hebben, weten ze ons altijd te vinden. Neem bijvoorbeeld de letters die het pand van Sasma sieren, die hebben wij voor Huurman gemaakt. Wij zijn de allround metaalbewerker van Zoetermeer. We maken veel in opdracht van architecten, gemeenten, carrosseriebouwers, kunstenaars en dus ook voor Gebroeders Huurman.”

In INTO Business verscheen een artikel over de samenwerking die WSP ZHC heeft met MKZ en Gebroeders Huurman. Lees hier het hele artikel. 

Samenwerkingspartners