Dé digitale instrumentengids voor werkgevers

Dé digitale instrumentengids voor werkgevers
Foto: John Brussel

Voor werkgevers die iemand in dienst willen nemen, bestaan er verschillende regelingen en/of subsidies die dit voor de werkgever aantrekkelijker maken. In ‘Dennis’, dé digitale instrumentengids voor werkgevers en arbeidsmarktregio’s die werken aan de bemiddeling van werkzoekenden, kunnen werkgevers zelf precies vinden van welke regelingen en/of subsidies hij gebruik kan maken en welke instanties hij hiervoor kan benaderen.

“Er zijn tal van landelijke, regionale en lokale regelingen en subsidies, ‘instrumenten’, in het leven geroepen om het aannemen van personeel voor werkgevers gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Het is natuurlijk zonde als werkgevers geen gebruik maken van deze instrumenten, die speciaal voor hen zijn ontwikkeld”, vertelt Elles van Osnabrugge, projectleider Zuid-Holland Centraal en (mede)verantwoordelijk voor de optimalisering en uitbreiding van de digitale instrumentengids ‘Dennis’. Zij zorgt er onder andere voor dat de informatie op het platform actueel is. “Dennis (kort voor ‘Doen met kennis’) is opgezet door VNG Realisatie om de veelheid aan instrumenten voor werkgevers eenduidig en inzichtelijk te maken. Het is een hulpmiddel om de dienstverlening aan werkgevers te verbeteren. Dennis is compleet, actueel en bedoeld voor werkgevers, adviseurs en andere professionals van arbeidsmarktregio’s die samen met (potentiële) werkgevers werken aan de bemiddeling van werkzoekenden. In de afgelopen periode hebben we er alles aan gedaan om de digitale instrumentengids zo gebruiksvriendelijk en overzichtelijk te maken dat ook werkgevers er gemakkelijk gebruik van kunnen maken.”

Inclusief ondernemen stimuleren
Sandra Langstraat is adviseur Innovatie en Ontwikkeling bij werkbedrijf De Binnenbaan. Zij kijkt vanuit die rol mee naar de inhoud en het gebruiksgemak van instrumentengids Dennis. “Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt staan er nog altijd mensen met ‘een (grotere of kleinere) afstand tot de arbeidsmarkt’ langs de kant. Mensen die dolgraag een kans bij een bedrijf zouden willen krijgen. De overheid wil het voor werkgevers makkelijker maken om ook kandidaten met een verminderd arbeidsvermogen een kans te gunnen. Alle instrumenten die nu in Dennis inzichtelijk zijn, zijn er om de hierbij voorkomende werkgeversrisico’s te beperken. Wij veronderstellen (en hopen!) dat de toegankelijkheid van Dennis voor werkgevers het inclusief ondernemen zal bevorderen. 

In INTO Business verscheen een artikel over de voordelen van de digitale instrumentengids Dennis. Lees hier het hele artikel. 

Samenwerkingspartners