Dit zijn echte inzamelHelden!

Dit zijn echte inzamelHelden!

In 2018 zijn Tom Ruijmgaart en Dion Blijlevens gestart met InzamelHelden. Het bedrijf haalt met elektrische bakfietsen op afspraak gescheiden afval op bij bedrijven en particulieren. Dat doen deze helden door weer en wind. En met succes!

Neem Delft. In het historische centrum was men niet tevreden over de manier van afvalinzameling. Dat kwam vooral omdat er in de Delftse binnenstad weinig plaats is voor afvalcontainers, waardoor de bakken die er zijn vaak vol zaten. Ook is er niet altijd een container voor plastic, metalen verpakkingen en drinkpakken (pmd), papier, groente/fruit (gft) en textiel in de buurt, waardoor minder afval gescheiden aangeboden werd. En voor het legen van de containers moesten er grote vuilniswagens door de smalle straten. De gemeente Delft en de betrokken afvalinzamelingsbedrijven schakelden daarom InzamelHelden in voor de afvalverzameling in het centrum van Delft. Doordat de InzamelHelden gescheiden afval op een afgesproken tijd en plaats desgewenst dagelijks ophalen met een elektrische bakfiets, zijn al deze bezwaren in één keer opgelost. Veel overlast (door afval op straat en vuilniswagens in de binnenstad) wordt voorkomen en bovendien is de oplossingmilieuvriendelijk (meer gescheiden afval, minder CO2-uitstoot).

Snelgroeiend concept

Tom Ruijmgaart en Dion Blijlevens haalden aanvankelijk zelf afval op. Ze begonnen daarmee in Berkel en Rodenrij s, maar inmiddels is InzamelHelden niet alleen actief in Lansingerland, maar ook in Pijnacker-Nootdorp, Rotterdam, Schiedam, Amsterdam, Leiden en omstreken en dus ook in Delft en omstreken. “InzamelHelden is een snelgroeiend concept, dus we hebben al heel wat mensen aan moeten nemen”, vertelt Tom. “Op een gegeven moment hebben we onze personeelsvraag neergelegd bij de accountmanager van het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal (WSP ZHC). Bij het werk dat gedaan moet worden hoort een vrij specifiek functieprofiel: je moet fit zijn, niet bang zij n voor een regenbuitje op je hoofd en bereid zijn om buiten kantoortijden te werken. Wat top is aan het WSP, is dat ze zelf kandidaten selecteren die goed aan het functieprofiel voldoen. Alleen die kandidaten worden aan ons voorgesteld. Inmiddels hebben we al zeven medewerkers via het WSP aangenomen en stuk voor stuk sluiten ze perfect aan bij onze wensen. Het zijn keiharde werkers en zeer loyale krachten. We bouwen graag een duurzame relatie met hen op.” 

Werkplezier

Frans, Angsom en Abrham zijn alle drie via WSP ZHC bij InzamelHelden terechtgekomen en enthousiast over hun baan. Waar Abrham het werk goed en leuk vindt en vooral dankbaar is voor het feit dat hij kan werken, haalt Angsom veel voldoening uit z’n tevreden klanten en geniet hij van het hebben van leuke collega’s. Frans is een echt buitenmens. Hij houdt van zijn werk en vindt het ook fijn dat hij veel waardering krijgt van zowel de klanten als van Tom. “We hebben een heel gevarieerd team. Jong en oud, man en vrouw, statushouder en student, van alles door elkaar. En het gaat goed samen”, aldus Tom. Hij is trots op zijn medewerkers en spreekt dat ook uit: “Ze worden door mij regelmatig letterlijk ‘Held’ genoemd. Daarmee laat ik mijn waardering blijken.”

Zoek mensen en vind mensen

Nancy de Gelder, accountmanager WSP ZHC, ziet ook dat de door het WSP ZHC gematchte kandidaten het bij InzamelHelden goed doen. “Het werk dat ze hier doen is een mooie instapfunctie voor kandidaten die langere tijd uit het arbeidsproces zijn geweest. Tom is gelukkig bereid om hen op gang te helpen en in hen te investeren, waardoor de kans dat de samenwerking een succes wordt natuurlijk groeit. En hier is zelfs sprake van een groot succes: InzamelHelden isgeholpen met de vervulling van de vacatures en onze kandidaten zijn geholpen met de kans die ze hier krijgen.” “Het is een mooie bijkomstigheid dat we door werk te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen zijn, maar ik vind het vooral heel fijn dat ik via WSP ZHC in contact wordt gebracht met geschikte kandidaten.” Tom Ruijmgaart besluit: “Ik zou het andere ondernemers daarom zeker aanraden om contact te zoeken met het WSP ZHC als er vacatures te vervullen zijn. Ze hebben kandidaten met zeer verschillende achtergronden in hun bestand en maken daaruit een selectie op basis van het doorgegeven functieprofiel. Misschien vraagt het, vooral aan het begin, inderdaad iets meer energie als er een wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt is. Maar kijk eens wat voor fantastische medewerkers ik heb. Ze gaan door weer en wind. Door dik en dun. Dan bén je toch een held?” 

INZAMELHELDEN
Stationsplein 51 | 2641 JR Pijnacker
www.inzamelhelden.nl

WSP ZHC
088 – 392 02 00
www.zhcwerkt.nl