'KFC blij met de kandidaten van WSP'

'KFC blij met de kandidaten van WSP'
Foto: John Brussel

Bij fastfoodrestaurant KFC in Bleiswijk zijn er eigenlijk altijd wel vacatures. Het vinden van nieuwe medewerkers valt in deze krappe arbeidsmarkt niet mee, maar inmiddels heeft het werven ervan via WSP ZHC al menig hardwerkende medewerker opgeleverd. “WSP ZHC weet goed wat we nodig hebben en selecteert daarop. Met de kandidaten die zij hier binnenbrengen, willen we eigenlijk altijd van start.”

Kimberly Jansen is restaurant general manager bij KFC: “De huidige arbeidsmarkt vraagt om flexibiliteit van werkgevers. We hebben veel mensen nodig en zijn blij met de kandidaten die WSP ZHC voor ons selecteert. We focussen op iemands mogelijkheden en vinden dat iedereen die gemotiveerd is een kans verdient. We willen mensen met een arbeidsbeperking dus niet uitsluiten. Ook van een taalachterstand maken we geen probleem, want iemand die het Nederlands (nog) niet goed beheerst, kan starten op een werkplek waar hij of zij minder klantcontact heeft. Vaak zijn er landgenoten die een nieuwe medewerker in kunnen werken en bovendien zijn er apps waar je een taalbarrière mee kunt overbruggen. Onze ervaring is dat gemotiveerde kandidaten snel leren en zich vlot kunnen ontwikkelen.”

Pieter vervolgt: “We maken het KFC graag zo makkelijk mogelijk, want waar KFC blij is met de kandidaten die wij selecteren, zijn wij natuurlijk ook heel blij met een werkgever als KFC. Dus als we kandidaten hebben die bij KFC willen werken, organiseren we een ‘speeddate’ met KFC, soms met meerdere kandidaten tegelijk, om het proces te vergemakkelijken. Dat kunnen we natuurlijk ook organiseren voor iedere andere werkgever die wil werken met kandidaten die starten met enige afstand tot de arbeidsmarkt.”

In INTO Business verscheen een artikel over de samenwerking van WSP ZHC en KFC. Lees hier het hele artikel. 

Samenwerkingspartners