MISI Fulfilment kan altijd personeel gebruiken

MISI Fulfilment kan altijd personeel gebruiken
Foto: John Brussel

Het is alweer zo’n vijftien jaar geleden dat Paul van der Burg, accountmanager WSP, bij MISI Fulfilment naar binnen liep om te vertellen wat het WerkgeversServicePunt Zuid-Holland Centraal (WSP ZHC) voor werkgevers kan betekenen. Sindsdien zijn er heel wat werknemers via WSP bij dit orderverwerkingsbedrijf aan de slag gegaan.

Al menig medewerker via WSP in dienst

MISI Fulfilment werd ruim 20 jaar geleden opgericht voor de ‘fulfilment’ van uitgeverijen. Al na een jaar werd de dienstverlening uitgebreid: “We verzorgen opslag en voorraadbeheer, abonnementenbeheer, responseverwerking en drukwerkbegeleiding. Hoofdactiviteit is het verpakken en wereldwijd verzenden van alles wat legaal en niet bederfelijk is”, vertelt Patrick de Waal, een van de drie oprichters van MISI Fulfilment. Sinds de oprichting is MISI enorm gegroeid. Het bedrijf is sinds 2018 gevestigd aan de Spectrumlaan in Bleiswijk (Prisma) en telt 75 fte. Patrick vormt samen met Esther Koelewijn en Erik Lepping de directie van MISI. Het bedrijf is, met het oog op verdere uitbreiding, onlangs voor 70 procent overgenomen door Logent AB, een Zweedse partij.

Goed magazijnpersoneel
Patrick ziet WSP als het aangewezen kanaal voor goed magazijnpersoneel: “Als ik een vacature heb, bel ik Paul. Als Paul een kandidaat heeft die geïnteresseerd is in magazijnwerk, belt hij mij. Er is hier veel werk te verzetten, dus er is eigenlijk altijd wel een plekje. Is het een goeie kandidaat die past in het team, dan heb ik er een goeie werknemer bij en die kan ik altijd gebruiken. Ik wil kandidaten ook graag een kans geven. En doordat het WSP de schakel is tussen de werkgever en de werknemer, heb ik weinig administratieve rompslomp. Werkbedrijf De Binnenbaan zorgt vervolgens voor de begeleiding van de kandidaat, dus daar heb ik ook weinig omkijken naar. Er is dus niets wat me ervan weerhoudt om het avontuur met een nieuwe kandidaat aan te gaan. Bovendien is het vaak een dankbaar proces waarin je iemands eigenwaarde ziet groeien.”

In INTO Business verscheen een artikel over de samenwerking die WSP ZHC heeft met MISI Fulfilment. Lees hier het hele artikel. 

Samenwerkingspartners