WSP ZHC denkt mee in mogelijkheden

WSP ZHC denkt mee in mogelijkheden
Foto: John Brussel

Door de krapte op de arbeidsmarkt is er voor sommige functies een nijpend tekort. Vacatures voor pedagogisch medewerker in de kinderopvang en gediplomeerde zorgprofessional in de ouderenzorg zijn moeilijk te vervullen. “Samen met WSP ZHC zijn we tot een oplossing gekomen die heel wat verlichting biedt.”

Krapte op de arbeidsmarkt maakt creatief

“Als het niet lukt om vacatures te vervullen en het werk toch gedaan moet worden, loopt de werkdruk voor de collega’s op. Dat is een risico, want dan dreigt onvrede en uitval. Dus zijn we op zoek gegaan naar een oplossing. We hebben kritisch naar het takenpakket van de verzorgende IG gekeken en naar de mogelijkheden om een deel van deze taken door anderen, zonder zorgachtergrond, uit te laten voeren. Zo is bij ons de functie van ‘welzijnsassistent’ ontstaan”, vertelt Esther Gillieron, recruiter bij ouderenzorgorganisatie WelThuis.

Praat eens met een accountmanager van het WSP
Ellen adviseert andere organisaties die moeilijk vervulbare vacatures hebben, om eens met een accountmanager van het WSP ZHC te praten over mogelijke oplossingen. “Er wordt actief en creatief meegedacht om de problemen op te lossen met kandidaten die er wél zijn.

In INTO Business verscheen een artikel over de samenwerking die WSP ZHC heeft met WelThuis en Junis. Lees hier het hele artikel. 

Samenwerkingspartners